גלו עוד

סטודיו SO

שלומי אוחנה,נעים להכיר.

מעצב פנים בוגר HIT,בעל תואר ראשון בעיצוב פנים B.design.
בעליו של סטודיו SO -עיצוב פנים והדמיות ועם ניסיון של כעשור בתחום המסחרי והפרטי.

אשמח להכיר אתכם יותר ולהבין כיצד נוכל יחדיו לשפר את חייכם בבית וחוויית לקוחותיכם בעסק.

צרו קשר

לובי בניין: כרטיס הביקור של הבניין

לובי הוא המקום הראשון שאנשים רואים כאשר הם נכנסים לבניין, ולכן הוא מהווה גורם חשוב מאוד בהתרשמות הראשונית שלהם מהבניין. לובי הבניין הוא למעשה כרטיס הביקור של הבניין, ואמור לשקף את סגנון החיים של דייריו ו/או עובדיו. ע"י עיצוב הלובי נרצה לשדר החוצה לסביבה וגם פנימה לנו מהי רמת החיים בבניין שלנו.
הלובי הינו בעיקר חלל מעבר עבור כניסה ויציאת הדיירים / עובדים אך לפעמים הוא גם מהווה חלל המתנה עבור אורחינו השונים.
ישנם הבדלים כמובן בין אופי וסגנון העיצוב של לובי בניין מגורים משותף לבין עיצוב לובי בניין משרדים אך כיון ואנו שוהים זמן קצר יחסית בחללים אלו נדרש בשניהם ליצור חלל נעים ואסתטי אשר ישפיע מיידית על כל מי שנכנס אליו ועובר דרכו/ ממתין בו.

עיצוב לובי בניין מגורים יוקרתי בפרויקט הנביאים בירושלים. בשיתוף אדר' מיכאל אנקווה

עיצוב לובי בניין מגורים:

בעיצוב לובי מגורים קיים אתגר ניהולי ועיצובי בו זמנית כיון והוא צריך לענות על הצרכים והרצונות של קבוצה גדולה של אנשים ( ברבי קומות גם למעלה מ90 בתי אב ) אשר שונים בסגנונם ורצונותיהם.
האתגר עומד בראש ובראשונה עבור ועד הבניין ולכן אנו בסטודיו SO מוזעקים לפעמים לפרויקטים מהסוג הנ"ל כמעין מגשרים ובעיקר מאבחנים המנסים לדייק את העיקר מן הטפל ולהתאים את העיצוב להלך הרוח של רוב הדיירים וגם לבעיות שאנו רואים בשטח.

 

  • הסכמה בין דיירים: עיצוב לובי מגורים משותף דורש הסכמה בין כל הדיירים. זה יכול להיות אתגר, שכן אנשים שונים נוטים להעדיף סגנונות עיצוב שונים
  • תקציב מוגבל: בדרך כלל, תקציבי עיצוב לובי מגורים משותף מוגבל. זה אומר שנצטרך למצוא דרכים יצירתיות ליצור עיצוב יפהפה ומרשים גם בתקציב מוגבל. לחשוב על חומרים זולים עם תוצאה מדהימה ולתעדף את האלמנטים השונים בעיצוב ביחס להשפעה שלהם על התוצאה והתחושה הכללית שהם יתנו לנו בחלל.
  • התאמה לצרכי הדיירים: לובי מגורים משותף צריך להיות מקום נוח ומזמין עבור כל הדיירים, ללא קשר לגילם, ליכולותיהם או לאורח חייהם. זה אומר לקחת בחשבון צרכים מיוחדים, כגון מקום להניח עגלות ילדים או מקום להניח אופניים והאם יש לנו פינת המתנה בחלל או צורך בעמדת שומר.

 

כדי להתגבר על כל האתגרים האלו אנו נמצאים בשיח שקוף וישיר עם ועד הבניין הנבחר וקשובים לרחשי ליבם של הדיירים השונים. אנו מגיעים ללובי ושוהים בו זמן מה כדי להרגיש את מה שהם חווים על בסיס יומיומי ולאחר מכן נגיע עם תכנית פעולה מדויקת ולוחות השראה שמחוברים לתקציב הנתון.
במקרים מסוימים נעזר גם בהדמיות ריאליסטיות כדי להשיג את הסכמת רוב דיירי הבניין ולמנוע הפתעות בכל הנוגע לתוצאה המיוחלת.
כל זאת כמובן יתוכנן עם מחשבה על פונקציונליות החלל והתנועה בו, תחזוקה לאורך זמן ובטיחות ונגישות.

 

עיצוב לובי בניין משרדים:

לרוב בעיצוב לובי בניין מסחרי או משרדים אנו נראה חללים גדולים יותר, פינות המתנה מרווחות יותר שאף ניתן לקיים בהם מפגשים קצרים ובחלקם גם עמדות כניסה מאוישות בשומר.
עיצוב לובאים אלו יוכתב ע"י היזם מבעוד מועד כחלק מהעיצוב הכולל של הבניין וינסה לאתגר את גבולות העיצוב של החלל ע"י אלמנטים מיוחדים ועיצוב מעורר השראה אשר יגרום לדייריו תחושת השתהות והשראה.
האתגרים בעיצוב לובי מסחרי הינם שונים מלובי מגורים אך הם עדיין מאתגרים בפני עצמם:

 

  • קונספט עיצובי: בלובי בניין משרדים /בניין מסחרי נרצה לבנות קונספט עיצובי ייחודי אשר יעביר את אופיו הכולל של הבניין על דייריו השונים. בין אם הם עסקים ו/או חברות קטנות וגדולות אנו נרצה שכולם יהיו תחת תחושה מסוימת אשר מאחדת אותם בבניין שלנו.
    זה יכול להיות קונספט עיצובי המאופיין בסגנון יוקרתי או לחילופין זהו קונספט עיצובי המאופיין צעיר וקליל אך הוא יהיה הגדרת המהות המזוקקת של הבניין כולו והוא גם ידייק לנו את תמהיל הדיירים העתידים.
  • תקציב: לרוב התקציב בעיצוב לובי בניין מסחרי יהיה רחב יותר ויאפשר לנו אפשרויות עיצוב מגוונות יותר וכל זאת כדי לבנות עיצוב עשיר באלמנטים או שימוש בחומרים יוקרתיים ועמידים לשימוש לאורך זמן.
  • תנועה: בלובאים מסחריים כמות התנועה גבוהה יותר מאשר בלובי בניין מגורים. כמות גבוהה של אנשים בשילוב סוגי משתמשים שונים, החל מעובדי הבניין ועד שליחים ואורחים זמניים, יכולה לייצר התנגשות והפרעה בין כולם. ולכן עלינו לתכנן את התנועה בחלל בדיוק מירבי עם מחשבה על סכימת תנועה בין סוגי האנשים השונים וזאת כדי לאפשר תנועה מהירה ללא הפרעה האחד לשני.

 

בעיצוב לובאי משרדים ובבניינים מסחריים נעזר תמיד במודלים תלת מימדיים כדי לבחון את החלל מכל זוויותיו כולל שילוב סיורים וירטואלים בו וזאת כדי לדייק את מיקום האלמנטים השונים בו ואת העיצוב הכללי.

אתם גרים זמן מה בבניין ומרגישים כי הלובי לא משקף אתכם?
חושבים שללובי שלכם יש פוטנציאל לא ממומש ולא יודעים מאיפה להתחיל?
דברו איתנו ונגיע לבחון אותו וגם לשמוע מה לדעתכם חסר בו. 

דילוג לתוכן