ראשי | עיצוב בית מלון בוטיק
מאחורי הקלעים של: עיצוב בית מלון בוטיק, MULAN, ת"א.
כולם רואים את התוצאה אך מעטים ראו את הדרך.
בפוסט הזה אחלוק ככל האפשר את הדרך המאתגרת מרגע קבלת הפרויקט ועד סיומו.
אסביר מעט איך מתכננים בית מלון בוטיק ומה חשוב בתכנון חדר עקרוני ובעיקר איך בונים קונספט עיצובי למלון בוטיק.
היו עוד המון נושאים חשובים ומעניינים בדרך כגון: נגישות, רישוי, אקוסטיקה, נגרויות וכו'.. אבל מפאת קוצר הפוסט לא נוכל לגעת בכולם.
תכנון קומה טיפוסית ועיצוב חדר לדוגמה
כמעט בכל בית מלון תהיה לנו תכנית קומה טיפוסית.תכנית זו היא התכנית העקרונית של הקומה עם חלוקת החלל לחדרים, שטחים ציבוריים ושטחים תפעוליים.
תכנון הקומה הטיפוסית עוזר לנו במלונות לחזור בתכנון שלנו על חלוקות החלל העקרוניות בשאר הקומות וכך לחסוך בזמן תכנון ובעלויות ביצוע ע"י חזרה על פתרונות עיצוב ותכנון בין הקומות.
בבית המלון MULAN, קיימות 3 קומות כאשר 2 מתוכן דומות ואחת דומה אך רק בחלקה כיון ונדרשנו בה לתכנן חדר שינה נגיש לנכים.
בנוסף, נדרשנו לשמור על רוחב מסדרונות ציבוריים של 130 ס"מ נטו ולהתחשב בתשתיות הניקוז הקיימות של הבניין ומיקום פתחי האור.
כל אלו הובילו אותנו לתכנון העקרוני הנ"ל של קומת המלון. עם זאת, שימו לב כי אין זה אומר שתכנון החדרים דומה האחד לשני וכל חדר יכול להיות שונה במידותיו, גודלו ותכנונו.
וכך נולדו להם 7 טיפוסי חדרים שונים ובסך כולל של 23 חדרי מלון (במלון ישנם 29 חדרים סה"כ אך חלקם תוכננו ועוצבו לפני תחילת עבודתי בפרויקט)
למרות אלו, חשוב היה לנו לעצב את החדרים באופן זהה (תכנון שונה, עיצוב זהה) כך שאורחי המלון יקבלו חוויה עיצובית ורגשית דומה בין אם יתארחו בחדר זה או אחר.
לכן, למרות שישנם 7 טיפוסי חדרים שונים, בכולם ניתן יהיה למצוא את אותם אלמנטים עיצוביים זהים המרכיבים קונספט עיצובי אחיד.
לחצו כאן ותוכלו לראות את עיצוב חדרי המלון השונים.
עיצוב לובי מלון
בנוסף לחדרי המלון ומסדרונותיו דאגנו לתכנן ולעצב גם את קומת הלובי ומבואת הכניסה. עיצוב לובי המלון הינו המשך ישיר של קונספט עיצוב החדרים אך כיון והוא משמש את כלל האורחים, דאגנו לתכנן בו מקומות שהייה, מנוחה ומפגש לאורחי המלון בזמן שלב הצ'ק אין / אאוט וגם במהלך חופשתם. בלובי ניתן למצוא את דלפק הקבלה המרכזי לצד לאונג' קטן שצמוד לקיוסק המלון. וגולת הכותרת מבחינתי היא פרט מסגרות הצמוד לויטרינה ובו ניתן לשבת לקפה קטן או לעבוד עם הלפטופ בישיבה זוגית פרונטלית.
קונספט לבית מלון בוטיקי
כשאנו חושבים על עיצוב בתי מלון אנו חושבים על המותג, ערכיו, חוויית האירוח בו ועוד הרבה פרמטרים.
בפרויקט זה התחלנו לעצב את המלון כאשר המלון עצמו היה חף ממיתוג כלשהו. זה אומר שלמלון אין שם, אין זהות ולא DNA שיכול להשפיע על עיצוב החללים השונים שלו. בשלב זה החלטנו, שאת אופי המלון נבנה על בסיס הסביבה הקרובה. המלון שוכן בדרום ת"א ובקרוב לשכונת פלורנטין ושוק לוינסקי. באחד הסיורים הראשונים, צילמתי מספר תמונות מאזור שוק לוינסקי שלעתיד היו אבן הפינה בבניית הקונספט העיצובי של המלון.
השתדלנו לעצב בסגנון מודרני ואלגנטי כיאה למלון בוטיק אך בחומריות שמצאנו בסביבה הקרובה כגון מתכת חלודה (בניגוד לשאר המלונות שמשתמשים הרבה באלמנטים צבועים שחור), טיח ערבה בנראות בטון, רצפת טרצו בשילוב גוון חום, עץ בגוון אגוז, שליכט אקרילי, תאורת פליז מושחר לצד אהילי טרצו, אריחים מעוגלים תלת ממדיים ועוד אלמנטים שונים בנגרות ומסגרות שראינו כנכונים לנו בפרויקט.
כל אלו עיצבו מלון בוטיק אלגנטי חמים ומעט קשוח, כזה שמחובר חומרית לסביבה שלו והחומריות בה.
תהליך התכנון והביצוע
אז כולנו ראינו את התוצאה.אבל איך היתה הדרך? מאתגרת מאוד. ניתן לומר שכמעט כל פרט ופרט במלון תוכנן במיוחד עבורו עקב האתגרים המבניים במלון.
התחלנו את תהליך התכנון תוך כדי שלב ההריסות כאשר הקבלן כבר בשטח והזמן לוחץ. הבניין עצמו במקור שימש כמתפרה תעשייתית ולא היה מותאם לשימוש מלונאי מבחינת תשתיות ונגישות ולכן הקשה מאוד על התאמתו לתכנון שהוצע. כל אלו חברו יחדיו לתקציב קשיח שהיה עלינו להתכנס אליו וזמנים צפופים מאוד הנוגעים לעלויות השכירות. לכן, תהליך העיצוב והביצוע בפרויקט זה התקדמו כמעט במקביל כדי לצמצם זמנים עד לסיום הפרויקט.
בתהליך תכנון וליווי אישי וצמוד של הסטודיו עם הלקוחות, הצלחנו לעמוד באתגר ולתכנן נכון עד לביצוע ברמת הפרט הקטן למרות האתגרים השונים וליצור בית מלון ייחודי שמעניק חוויית אירוח אלגנטית וחמה לאורחיו.