גלו עוד

סטודיו SO

שלומי אוחנה,נעים להכיר.

מעצב פנים בוגר HIT,בעל תואר ראשון בעיצוב פנים B.design.
בעליו של סטודיו SO -עיצוב פנים והדמיות ועם ניסיון של כעשור בתחום המסחרי והפרטי.

אשמח להכיר אתכם יותר ולהבין כיצד נוכל יחדיו לשפר את חייכם בבית וחוויית לקוחותיכם בעסק.

צרו קשר

שאלת השאלות בתחילת כל שיפוץ היא כמה זה יעלה לי.
ישנם הרבה מחירים שלקוחות משלמים בתהליך העיצוב והשיפוץ כגון: עצבים, זמן, טעויות וגם כסף.
בכללי זאת שאלה שקשה לענות בשלבים ראשונים של התהליך אבל ניתן לגשת אליה בעזרת השאלה הבאה:
האם יש לכם תקציב קשיח או שיש לכם תקציב גמיש?

 

 

כמה יעלה לי שיפוץ

 

1.תקציב קשיח

תקציב קשיח הוא כזה שלא משנה מה קורה בדרך או איזה רצונות יתעוררו לנו מרגע תחילת השיפוץ, לא נצליח להכניס אותו לתקציב משיקולים כלכליים.
התקציב בדרך כלל נובע מהסכום שאותו יש לי ואני יכול להוציא על התהליך הזה ואני לא יכול לחרוג מעל זה ב 15% לכל היותר. בשיטה זאת מתעדפים את כל הבקשות והצרכים לפי פרמטרים כגון:
דחיפות, עלות, האם ניתן יהיה לבצע את זה בהמשך/בשלבים וכו'..ולפי זה מקבלים החלטות מה נכנס לתקציב ומה נשאר בחוץ.
בתקציב זה נכלול את כל העלויות הנלוות לשיפוץ כגון שכר תכנון מעצב (במידה והחלטתם לשכור אחד), שכר יועצים כגון קונסטרוקטור וכל עלות הקשורה ישירות או בעקיפין לתהליך השיפוץ.
כיון והתקציב שלנו קשיח ואינו יכול להשתנות במהלך השיפוץ, נקח בחשבון מראש גם חריגות בתהליך עצמו שיכולות לנוע בין 15%-20% (וזאת כמובן אם נערכתם מראש כראוי).
אחת הטעויות הנפוצות בחריגות כספיות מתקציב השיפוץ (וזה כבר נושא לפוסט נפרד)הינו תמחור שגוי מלכתחילה אשר נעשה ע"פ תחושות ולא על סמך הצעות מחיר מדויקות לכם ולפרויקט.
ואז המחשבה שהחריגה הינה גבוה בהרבה מ 20% ולפעמים מגיעה אף ל100%. כשלמעשה התמחור בפועל היה בחסר מלכתחילה מול המציאות אם בגלל עלויות לא נכונות שחבתם עליהם או לחילופין לא תמחרתם את כל מה שבאמת צריך לבצע בשיפוץ.
ולכן אם אתם מגיעים לשיפוץ עם תקציב קשיח שאינו יכול להשתנות, עדיף מלכתחילה להעזר במעצב כבר מתחילת התכנון אשר יבנה אתכם תקציב מדויק ומלא. ובמידה ותגיעו לתקציב שחורג מהסכום שהקצתם לשיפוץ אז לפעמים ניתן לחלק את השיפוץ לשלבים או לתעדף חלקים ממנו כדי להגיע לתוצאה הרצויה ועם זאת לא לקפוץ הרבה מעל התקציב הנתון.
תקציב קשיח לא משתנה

 

2.תקציב גמיש

תקציב גמיש למעשה מרמז על יכולותיו הכלכליות של הלקוח לשנות את תקציב השיפוץ בהתאם לתכנון ולרמת העיצוב.
גם בתקציב מסוג כזה אנחנו נתחיל עם הגדרת תקציב מסוימת אליה אנחנו מכוונים כבר משלב התכנון הראשוני אך במידה ויעלו רעיונות תכנוניים ו/או עיצוביים בדרך, נעלה זאת מול הלקוח כדי לבחון היתכנות כלכלית עבורם.
בדרך זו אנחנו נתחיל קודם עם צרכי הלקוח, רצונותיו וחלומותיו במקביל להגדרת תקציב יעד ראשוני ואחרי קבלת הצעות המחיר ולאחר תכניות מפורטות חוזרים לחישוב מסלול מחדש כדי לנסות ולהוזיל אותן בטווח של 5%-15%.
בשיטה זו הלקוח שם את התוצאה והפתרונות לבעיותיו לפני העלות הסופית ומניסיוני לקוחות אשר בוחרים בדרך זו בדרך כלל הינם בעלי "כאב" גדול יותר בפרויקט שלהם ומוכנים לעשות יותר כדי לפתור אותו.
 
תקציב גמיש לשיפוץ שיכול להשתנות
 

לסיכום

תמיד יהיו בלת"מים והפתעות במהלך הדרך וזה תקין אך אלו אמורים להיות במסגרת החריגה התקנית של 5%-15% מהעלות הריאלית.
ולבסוף,אם החלטתם לשפץ, לבד או בליווי מעצב, ערכו טבלה מפורטת (והכוונה לאחת שיש בה הכל כולל הכל) ובה תמחורים ריאלים ולפני שתצאו לתחילת עבודות השיפוץ החליטו מה חשוב ודחוף (כזה שלא ניתן יהיה לעשות בהמשך) ומצד שני על מה ניתן לוותר, לדחות או לבצע בצורה פשוטה יותר או אפילו בהמשך הדרך.
בהצלחה:-)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן